«Δικτυωμένα Μουσεία – Νέες τεχνολογίες και προτάσεις διαχείρισης πολιτισμικών πόρων μέσω των μουσείων»

H Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει στις 24 Μαρτίου 2012 στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SpreadArt». Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μίας σειράς σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος.

 

Το σεμινάριο «Δικτυωμένα Μουσεία – Νέες τεχνολογίες και προτάσεις διαχείρισης πολιτισμικών πόρων μέσω των μουσείων» θα διαρκέσει 6 ώρες. Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου πατώντας εδώ.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι:

α) η κα Μαρία Οικονόμου, μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια (Μουσειολογία και Νέες Τεχνολογίες) στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου είναι υπεύθυνη του ερευνητικού εργαστηρίου Μουσειολογίας. Η κα Οικονόμου θα παρουσιάσει το θέμα:

«Χρήση ψηφιακών εφαρμογών για την ερμηνεία και ανάδειξη των μουσειακών και πολιτισμικών συλλογών»,

 

β) ο Δρ Μάρτιν Ντέρ, Διευθυντής Ερευνών και επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμικής Πληροφορικής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα:

«Υποστηρίζοντας τον κύκλο ζωής της Πολιτισμικής Πληροφορίας»

 

γ) η κα Χρυσούλα Μπεκιάρη, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Κέντρο Πολιτισμικής Πληροφορικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα:

«Πολιτισμικά Πληροφοριακά Συστήματα»

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την σχετική αίτηση συμμετοχής (έντυπο αίτησης) στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ με e-mail (mykoniati@anher.gr) ή με fax (2810 753310) μέχρι τη Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2810 753325 και 753313 (κα Μυκωνιάτη & κα Κατσαράκη) ή στο τηλέφωνο 28970 41509 (κα Γαρεφαλάκη Ελένη).

 


 

Το πρόγραμμα SpreadArt στοχεύει στη δημιουργία και διάχυση εκπαιδευτικών μοντέλων για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε καίριους τομείς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Οι θεματικές των επόμενων σεμιναρίων είναι:

  • Παίζω και Μαθαίνω. Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα.
  • Εθελοντισμός και φορείς.
  • Digital Conservation. Τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογές, υλικά και μέθοδοι συντήρησης και διατήρησης αντικειμένων.
  • Στρατηγικές Συνεργασίας. Δίκτυα Μουσείων.

 

Για την ημερομηνία καθώς και το χώρο διεξαγωγής των επόμενων προγραμματισμένων σεμιναρίων θα ακολουθήσουν σχετικές αναρτήσεις.