«Εθελοντισμός και Φορείς Πολιτισμού»

H Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού Σοφοκλή Βενιζέλου 27/Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7) σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SpreadArt». Το σεμινάριο «Εθελοντισμός και Φορείς Πολιτισμού» θα διαρκέσει 5 ώρες. Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου πατώντας εδώ.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι:

α) ο κος Μανώλης Σησαμάκης, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με εξειδίκευση στη διδασκαλία, μάθηση, και αξιολόγηση μέσω αντικειμενικών κριτηρίων. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Παράρτημα Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.

Ο κος Σησαμάκης  θα παρουσιάσει το θέμα:

«Εθελοντισμός και φορείς πολιτισμού στον 21ο αιώνα».

β) η κα Ελένη Γαρεφαλάκη, Αρχαιολόγος, μεταπτυχιακή σπουδάστρια στο τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ε.Α.Π. Η μελέτη και τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Μουσειολογία και στη Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών.

Η κα Γαρεφαλάκη θα παρουσιάσει το θέμα:

«Παραδείγματα εθελοντισμού σε πολιτισμικούς χώρους. “Ψηφιακός” εθελοντισμός και Φορείς Πολιτισμού»

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την σχετική αίτηση συμμετοχής (έντυπο αίτησης) στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ με e-mail (mykoniati@anher.gr) ή με fax (2810 753310) μέχρι τη Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2810753325 και 2810753313

(κα Μυκωνιάτη & κα Κατσαράκη).

 


Το πρόγραμμα SpreadArt στοχεύει στη δημιουργία και διάχυση εκπαιδευτικών μοντέλων για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε καίριους τομείς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σεμινάριο «Εθελοντισμός και Φορείς Πολιτισμού» αποτελεί το τρίτο σειράς σεμιναρίων.

Οι θεματικές των επόμενων σεμιναρίων είναι:

  • Digital Conservation. Τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογές, υλικά και μέθοδοι συντήρησης και διατήρησης αντικειμένων.
  • Στρατηγικές Συνεργασίας. Δίκτυα Μουσείων.

 

Για την ημερομηνία καθώς και το χώρο διεξαγωγής των επόμενων προγραμματισμένων σεμιναρίων θα ακολουθήσουν σχετικές αναρτήσεις.