«Παίζω και Μαθαίνω - Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα»

 

H Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο) σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SpreadArt». Το σεμινάριο «Παίζω και Μαθαίνω - Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα» θα διαρκέσει 5 ώρες. Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου πατώντας εδώ.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι:

 

α) η κα Ελένη Στεφάνου (PhD), Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος, Διδάσκουσα με το ΠΔ 407/80, Μουσειοπαιδαγωγική & Μουσειολογία, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Η κα Στεφάνου θα παρουσιάσει το θέμα: «Μουσείο και Εκπαίδευση»,

 

β) η κα Βάσω Λίπα, Διδάκτορας τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημιουργός και Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα:

«Παίζω και μαθαίνω μέσα στα μουσεία κατά την πρωτοσχολική και προσχολική ηλικία».

 

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την σχετική αίτηση συμμετοχής (έντυπο αίτησης) στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ με e-mail (mykoniati@anher.gr) ή με fax (2810 753310) μέχρι τη Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2810753325 και 2810753313 (κα Μυκωνιάτη & κα Κατσαράκη).

 


Το πρόγραμμα SpreadArt στοχεύει στη δημιουργία και διάχυση εκπαιδευτικών μοντέλων για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε καίριους τομείς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σεμινάριο «Παίζω και Μαθαίνω - Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα» αποτελεί το δεύτερο σειράς σεμιναρίων.

Οι θεματικές των επόμενων σεμιναρίων είναι:

  • Εθελοντισμός και φορείς.
  • Digital Conservation. Τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογές, υλικά και μέθοδοι συντήρησης και διατήρησης αντικειμένων.
  • Στρατηγικές Συνεργασίας. Δίκτυα Μουσείων.

 

Για την ημερομηνία καθώς και το χώρο διεξαγωγής των επόμενων προγραμματισμένων σεμιναρίων θα ακολουθήσουν σχετικές αναρτήσεις.