Έκθεση «Zoom into the World» 27/12/2011 έως 5/1/2012

Η έκθεση «Zoom into the World» η οποία διοργανώνεται από την ομάδα «Εμείς και ο Κόσμος» φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης Γ. Βασιλειάδη (Μεραμβέλου 54, έναντι ξενοδοχείου Ατλαντίς) στο Ηράκλειο Κρήτης  από 27/12/2011 έως 5/1/2012 (Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 17:00-21:00).

 

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της έκθεσης «Zoom into the World»:

Η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό το έργο μιας ομάδας νέων ανθρώπων από την Ελλάδα και την Πολωνία που συνεργάστηκαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Zoom into the World» για να «διηγηθούν» τη ζωή και το έργο των ανθρώπων των πόλεων τους: του Ηρακλείου και του Lublin. Πιο συγκεκριμένα, ανθρώπων που έχουν κάτι να πουν και να προσφέρουν στο σύνολο μέσα από αυτό που είναι, αυτό που τολμούν, που δοκιμάζουν και δημιουργούν ατομικά ή συλλογικά.

«Ο στόχος ήταν να δοθεί μια αφορμή για να εξερευνήσουμε με μια άλλη ματιά τις πόλεις μας και τις ζωές μας και να δώσουμε ένα αποτέλεσμα μέσα από μια εμπειρία συνύπαρξης και συλλογικής εργασίας. Η αρχική μας ιδέα ήταν, ενάντια στην κρίση που βιώνουμε, να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια ματιά και μια φωνή λιγότερο γκρινιάρικη, γκρίζα, στατική και απογοητευτική και περισσότερο θετική, ενθαρρυντική και δημιουργική.

Η φωτογραφία υπήρξε το μέσο έκφρασης που επιλέξαμε για την περιγραφή και αποτύπωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής μας πραγματικότητας. Πλαισιώθηκε από φωτορεπορτάζ  το οποίο προσπάθησε να αποτυπώσει και μέσω του λόγου τις φευγαλέες σκέψεις και τα συναισθήματα της φωτογραφικής στιγμής, το ζητούμενο και το στίγμα των ανθρώπων που φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν. Θερμές ευχαριστίες: Στα άτομα και στις ομάδες που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν συνδημιουργώντας μαζί μας το τελικό αποτέλεσμα (για την περίπτωση της Ελλάδας: Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεατρική Ομάδα Τ.Ε.Ι Κρήτης, «Critical Mass Ηρακλείου» και Εργαστήριο Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης). Στην «Aίθουσα Tέχνης Γ. Βασιλειάδη» για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και τη φιλοξενία.»

 

Στην έκθεση φιλοξενείται επίσης η προβολή ερασιτεχνικού βίντεο

(http://www.youtube.com/watch?v=lL6Z_-hSMaQ) που προέκυψε με αφορμή τις συναντήσεις εργασίας

της ομάδας και τις εξορμήσεις φωτοτεκμηρίωσης.

 

Νέοι φωτογράφοι που εκθέτουν το έργο τους:

«Εμείς και ο Κόσμος»/Ελλάδα:

Γεωργία Αποστολάκη

Παναγιώτης Γαλατσάνος

Θανάσης Μαργιολάκης

Κατερίνα Σαράντη

Εύα Χατζηγιαννάκη

«Fundacja Kultury Duchowej Pogranicza»/Πολωνία:

Alina Duboshyna

Damian Fedoniuk

Bartlomiej Romanek

Elzbieta Rubiec

Ewa Skrudlik

Maryana Shevchuk

Δημιουργός βίντεο: Μαργιολάκης Θανάσης

 

Πρόγραμμα «Zoom into the World»:

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας των οργανώσεων «Fundacja Kultury Duchowej Pogranicza» (Lublin, Πολωνία) και «Εμείς και ο Κόσμος» (Ηράκλειο).  Έλαβε χώρα την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2011. Συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση». Περιελάμβανε μια συνάντηση γνωριμίας των ομάδων, τη δημιουργία δύο κοινών φωτογραφικών εκθέσεων στις δύο χώρες καθώς επίσης και ενός κοινού φωτογραφικού άλμπουμ.

 

«Εμείς και ο Κόσμος»:

www.nuestromundo.gr, email: info@nuestromundo.gr

Διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσης:

http://blog.nuestromundo.gr/2011/12/zoom-into-world-27-12-2011-512012.html