Διακρατικό Εργαστήριο «Εκπαιδευτικά Μοντέλα και Επαγγελματική Κατάρτιση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Το Πολιτισμικό Εργαστήρι  «Αέναον» & η Αναπτυξιακή Ηρακλείου σας προσκαλούν στο Διακρατικό Εργαστήριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SpreadArt την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα έναρξης εργασιών 10:00π.μ.), στο Ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel (Αίθουσα Brillant, Επιμενίδου 15, Ηράκλειο).[Prosklisi.pdf]

 

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SpreadArt», που χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci, στοχεύει στη δημιουργία και διάχυση εκπαιδευτικών μοντέλων για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε καίριους τομείς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πρόγραμμα αυτό  το Πολιτισμικό Εργαστήρι «Αέναον» συμμετέχει ως εξωτερικός συνεργάτης εκ μέρους του Ελληνικού συντονιστή εταίρου, της Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

 

Στόχος του Διακρατικού Εργαστηρίου είναι η ανίχνευση αναγκών για εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα της διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της συμμετοχής τοπικών φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου θα γίνει παρουσίαση του εκπαιδευτικού μοντέλου «έρευνα-εκπαίδευση-παρέμβαση» από το συντονιστή του διακρατικού προγράμματος (ίδρυμα: Fondazione Studium Generale Marcianum per la Promozione di Studi e Ricerche) το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί σε προγράμματα κατάρτισης προς όφελος στελεχών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της διαχείρισης του πολιτιστικού κεφαλαίου.

Προσκεκλημένοι στο στρογγυλό τραπέζι θα είναι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ινστιτούτων και ιδρυμάτων, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και άλλων φορέων οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα [Programma.pdf] . Για περαιτέρω πληροφορίες και αποστολή της αίτησης συμμετοχής [Aitisi_summetoxis.pdf] σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Εύα Κατσαράκη:

Τηλ.: 2810753313

Fax: 2810753310

Email: europa@anher.gr