Αρχιτεκτονικές συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη

Το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο κεντρικό κτίριο του την έκθεση έργων του Γιάννη Μόραλη «Αρχιτεκτονικές συνθέσεις», η οποία εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2011.

Το Αeginanews παρευρέθηκε στην Συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Μπενάκη που δόθηκε χθες Τρίτη 09/02/10 όπου η κα Λίλη Πεζάνου σκηνογράφος έκανε την παρουσίαση της έκθεσης.

Η εικαστική παρέμβαση του Γιάννη Μόραλη σε δημόσια κτήρια είναι γνωστή και εγκαινιάστηκε το 1959 με τις συνθέσεις που κοσμούν τις δυο όψεις του ξενοδοχείου Χίλτον. Σε διάστημα 40 περίπου χρόνων, ο Μόραλης σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες αρχιτέκτονες ανέλαβε την κόσμηση μεγάλων αρχιτεκτονικών επιφανειών και χώρων σε κτήρια, ξενοδοχεία, τράπεζες και κατοικίες. Αξίζει εδώ να αναφερθούν οι παρεμβάσεις στα ξενοδοχεία Mont Parnes, Mediterranean (Ρόδος), Αμαλία (Δελφοί), Ξενία (Κέρκυρα) και Astir (Βουλιαγμένη), σε καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας, της Citιbank και της Τράπεζας Πειραιώς, στα Υπόστεγα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στο εστιατόριο Διόνυσος στου Φιλοπάππου, στη Σχολή Μωραΐτη, στο Δημαρχείο Αθηνών, καθώς και στο Σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό.